Loading

Araç kiralamak, mutlaka araştırılması gereken ve seçim yaparken bir çok alternatifin değerlendirilmesi gereken bir olaydır. Kiraladığınız aracın özelliklerini iyi bilmeli ayrıca kiralama hizmeti veren (rent a car) firması hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. İşte bu ve daha bir çok konuda önem arz eden olguları ARC Filo olarak sizler için hazırladık. Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken dört önemli kuralı okumadan araç kiralamayın.

'Tercih Ettiğiniz Aracın Özellikleri Hakkında Bilginiz Var Mı?'
İster günlük isterseniz de aylık araç kiralayın hiç fark etmez, eğer keyifli ve güvenli bir yolculuk yapmak istiyorsanız araç seçimini doğru yapmalısınız. İhtiyaçlarınızı tam anlamı ile karşılayan, fiyat bakımından bütçenize uygun araçları tercih etmenizin yanı sıra aracın donanımsal özelliklerini de iyi hakim olmalısınız. Motor gücü, yakıt ve vites türü temel olarak bilmeniz gereken özellikleridir daha kapsamlı olarak park sensörü, yokuş kalkış desteği, elektrikli aynalar ve hız/direksiyon sabitleyici gibi özellikler de günümüzde FULL olarak tabir edilen araçlarda bulunan özellikler arasındadır. Eğer profesyonel ve kaliteli bir rent a car firmasından hizmet alıyorsanız yukarıdaki özelliklere sahip araçları temin etmeniz oldukça kolay olacaktır.

'Firma Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?'
Alınan her hizmette olduğu gibi araç kiralama hizmetinde de firma seçimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Firmanın kurumsallığı, verdiği hizmet kalitesi, satış sonrası destek ve kurumsal kimliği dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerin başında gelmektedir. Bu konuda yapmanız gereken şeylerin başında ise detaylı araştırma ve firmaların referanslarını incelemeniz gerekiyor. Günümüzde pek çok kötü niyetli kişiler özellikle araç kiralama konusunda insanları mağdur edebiliyor bunun için yapılan sözleşme son derece önem arz etmektedir. Firmaların araç kiralama sözleşmelerini dikkat incelemenizde yarar var.

'Araştırmalarınızı İnternet Üzerinden Gerçekleştirin'
Teknolojiyi araç kiralama için oldukça etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Evinizdeki bilgisayarınızdan yada akıllı cihazlardan çevrenizdeki rent a car firmalarını hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Sadece bu kadarla kalmayıp sosyal medya ve paylaşım platformlarından seçtiğiniz firmalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca bu tür sosyal ağlarda kullanıcı deneyimleri yer almaktadır, burada yazan yorumları incelemeyi ihmal etmeyin. Son olarak bir Google servisi olan "haritalar" bölümünü kullanarak size en yakın oto kiralama firmalarını listeleyebilirsiniz.

'Merak Ettiğiniz Tüm Soruları Çekinmeden Sorun'
Dilerseniz araç kiralama firmalarının müşteri temsilcilerine isterseniz de yüz yüze görüşmelerde aklınıza takılan tüm soruları yetkililere sorun. Özellikle yapmış olduğunuz araç kiralama sözleşmesini dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Seçtiğiniz aracı teslim almadan önce yetkili ile birlikte detaylı bir şekilde inceleyerek varsa hasar veya kazalı bölgeleri mutlaka bildirmelisiniz.

arc67
paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Arc Filo

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

31 Ekim 2017
Yorum Yapın
Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Puan
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu