Loading

Ülkemizde her geçen gün araç kiralama ihtiyacı artış gösteriyor, gerek kurumsal gerekse de bireysel müşterilerin talepleri doğrultusunda rent a car firmaları da araç filosundaki araçların özelliklerini belirliyor. Kasım ayının başında yapılan bir araştırmaya göre 2017 yılında araç kiralayan kişi sayısı diğer yıllara oranla %7'lik bir büyüme gösterirken bu oran kurumsal firmaların araç kiralamasında %3 seviyesine yükselmiş durumda. Ocak-Nisan ayları arasında durgun olsa da Mayıs-Ağustos arasında yüksek seviyede araç kiralandığı tespit edilmiştir.

2017 Yılında da Yerli Araçlar Tercih Edildi
Gerek fiyat bakımından gerekse de kullanım rahatlığı açısından yerli otomobiller daha çok tercih edildi. Özellikle Fiat Linea tarzı hem ekonomik hemde kendi segmentleri arasında performans açısından oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Günlük 100 TL'den başlayan fiyatlarla rent a car firmalarından kiralanabilen Fiat Linea modelleri şık görünümü, kolay kullanımı ve teknik yeterlilik gibi konularda araç kiralayanları memnun ediyor.

Kurumsal firmalar araç kiralarken genellikle uzun vadeli dönemleri tercih ediyor. Aylık ve yıllık bazda filo şeklinde kiralanan araçlar hem maliyetin düşük olması hemde şirketlerin araçlarla özel olarak ilgilenmemesi (vize, bakım, tamir v.b) firmaların filo kiralamayı tercih etmesinde önemli bir etken olarak dikkat çekiyor. Renault Symbol model araçların yakıt yönünden avantajlı olması, kurumsal kimliğe daha uygun dış görünüme sahip olması firmaların Renault Symbol seçmesinde bir diğer etken.

Üst Segment Yabancı Araçları Tercih Ediyor
Daha çok bireysel ve ağırlıklı olarak hava limanlarından kiralanan araçlarda tercih yabancı modellerden yana oluyor. Konforu ve hızı sevenler genellikle Honda ve Ford araçlarını tercih ederken uzun yolculuk yapacak kullanıcılar ise Dacia tarzı araçları kiralıyor.

Fiyat / Araç karşılaştırması yaptığımızda ise bilinenin aksine yerli ve yabancı araçlarda çok yüksek fiyat farkları bulunmuyor. Şuan üst sınıf segment bir aracın günlük kiralama maliyeti 120 TL civarındayken yerli arabada bu rakam 85-100 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Satın Almak Yerine Kiralamak Daha Cazip
Her geçen gün araç fiyatlarının artmasının yanı sıra çeşitli vergilerin olması ve bu vergilerde son yıllarda ciddi artışlar yaşanması araç alımını zorlaştırıyor. Özellikle sürekli araç ihtiyacı olan kurumsal şirketlerin filo kiralama şeklinde bu ihtiyaçlarını gidermesi uzun vadeli hesaplandığında çok daha cazip bir hal alıyor. Sadece kurumsal değil bireysel müşterilerde eğer çok sık araç kullanım ihtiyaçları yoksa kiralamayı tercih ediyor.

Araç kiralamanın en büyük avantajlarından birisi de istediğiniz zaman aracı değiştirip daha farklı modelleri kiralayabiliyor olmaktır, böylece arada sadece küçük farklar ödeyerek araç modelini yükseltebiliyorsunuz.

Uzun dönem araç kiralamalar her zaman fiyat açısından daha avantajlı oluyor örneğin günlüğü 100 TL olan aracı aylık bazlı kiraladığınız zaman bu rakam daha düşük oluyor. Net rakam vermek bu konuda pek doğru olmaz çünkü dönem ve araç modeline göre farklılıklar oluşabilmektedir.

Araç kiralamanın bir diğer avantajı ise aracın sigortası, bakımı,vizesi ve diğer masraflarından* sorumlu olmamanızdır. Oto kiralama firmaları bu konuda profesyonel destek vererek bu tür araç gereksinimlerini kendileri karşılar.
*Araç kiralıkken sürücü kaynaklı kaza, ceza v.b durumlarda sorumluluk aracı kiralayan kişiye aittir.

ARC oto kiralama olarak sizlere en iyi araç kiralama deneyimi yaşatmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz, müşteri ihtiyaçlarını en doğru şekilde analiz ederek size keyifli ve güvenli bir yolculuk sunuyoruz.

arc4567
paylaş
Diğer Yazılar
5,0 Puan
1 kişi puan verdi

Arc Filo

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

28 Kasım 2017
Yorum Yapın
Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Puan
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu